Bouw blog: Industrial Coaster van Remco

Industrial Coaster: gebouwd door 
Remco

Wij hebben onlangs een bericht geplaatst in de BuilDIY Club op Facebook om onze leden te vragen wie er geïnteresseerd is om een kit te bouwen en daarover een bouw-blog te schrijven. 

Dit keer de bouw blog van Remco zijn Industrial Coaster! Lees hieronder verder en bekijk het gehele bouwproces van A tot Z.
_________________________________________________________________________

De Industrial Coaster is een van de 4 modellen van BuilDIY die werken met liften en het verplaatsen van balletjes door een parcours heen.

Elk heeft zijn eigen uitdagingen. De uitdaging in de Industrial Coaster zit hem zeker niet in de “gears” want daar zijn er niet veel van, maar in het netjes in elkaar zetten. Zorg ervoor dat je niets breekt bij het uit de platen halen van de onderdelen of het in elkaar zetten van de Industrial Coaster.

Ook de fun van het in elkaar zetten! 😃 Dit was de 4e in de serie die ik nog moest, dus Buildiy, bedankt voor deze kans!!!

Bij de bouw van een model ( elk model wat dat betreft ) zorg ik meestal dat mijn tafel / werkplek er klaar voor is. In dit geval betekent dat de doos van het model ( uiteraard😁) en mijn gereedschap.

In de loop van de tijd verzamel je wel wat en zie je wat makkelijk werkt om de modellen te maken. Zonder enig gereedschap is het ook mogelijk de modellen te maken maar het maakt het wel een stuk makkelijker.

Wat ik bijna altijd gebruik:

  • Dun hobbymesje.
  • Dun knijptangetje.
  • Secondelijm. (mocht er iets breken)
  • Vijltjes. ( hoewel schuurpapier op een ijs lollystokje plakken ook helpt )
  • Extra wax.
  • Pincet.
  • Dunne inbus schroevendraaiers. ( Om hele kleine onderdelen uit de plaat hout de drukken, Soms zit er ook al een “tool” bij de set hiervoor van hout. Werkt ook prima)

Ik vind het altijd een goed idee om als eerste de handleiding eens door te nemen en te kijken waar mogelijk moeilijke stukjes zitten of delen waar je op moet letten. Deze staan vaak al met symbolen aangegeven dus makkelijk te vinden.

"En dan is het toch wel tijd om ook echt te gaan beginnen aan de bouw!" 😁

Volg de handleiding en haal de onderdelen die je nodig hebt voor de eerste figuren eruit. Het lukt soms heel makkelijk om deze eruit te halen soms niet. Als het niet direct lukt is een goede tip om de plaat om te draaien en met een dun mesje te contactpunten die na het laseren zijn achtergelaten, door te snijden. Vaak komt het onderdeel er dan al vanzelf bijna uit vallen.

Het in elkaar zetten van de eerste onderdelen is bij de Coaster echt de opbouw van de grondplaat en als dat gedaan is geeft dat al een leuk beeld.

Het in elkaar zetten van onderdeel A lijkt niet moeilijk maar wel waard om hier even goed op te letten. Het is hierbij namelijk belangrijk dat het onderdeel in elkaar wordt gezet zoals de handeling zegt met de juiste onderdelen in de juiste richting en met de juiste oriëntatie. Dit scheelt later het uit elkaar moeten halen omdat de balletjes dan niet omhoog willen en erdoor passen. ( Ja dit is persoonlijke ervaring 😉)

Dan is het tijd om de stukjes van de volgende onderdelen te verzamelen uit het het hout! Deze schuur ik altijd even wat lichtjes op. 

Na deze in elkaar te hebben gezet en te testen is ook dat klaar en heb je voor dit model de “gears” eigenlijk wel gehad.

Daarna is de “lift” van de Industrial Coaster aan de beurt om in elkaar gezet te worden. Dit is niet heel moeilijk en veel van het zelfde werk, alleen even opletten met het in elkaar zetten van alle onderdelen welke er in het midden moet ( maar dat staat prima aangegeven in de handleiding ). Het waxen wat aangegeven wordt in de handleiding is een must om te zorgen dat het model lekker gaat werken en is daarbij ook gewoon handig met het in elkaar zetten!

Dan is het alweer tijd voor het in elkaar zetten van de volgende onderdelen, K t/m U, dat is even schuren en de onderdelen netjes op de goede volgorde uit de platen halen. Niet moeilijk maar wel leuk om te doen en je ziet wat het moet gaan worden uiteindelijk.

De handleiding gaat dan verder met het in elkaar zetten van de onderdelen en het maken van de baan waar de balletjes dadelijk doorheen zullen lopen.

Even opletten bij het maken van stap 38 en 39. Zorg dat je deze goed in elkaar zet en plaatst !

De aparte onderdelen van de baan zitten er dan in en is het alweer het laatste onderdeel wat gemaakt moet worden: eerst maken van de onderdelen V t/m Y en het dan in stap 49 en 50 in elkaar zetten. Ook hier weer… goed kijken en let op de uitroeptekens in de handleiding.

HIJ IS AF!

Het enige wat nog moet gebeuren is het testen met de knikkers! Zie de video hieronder.

Zie hieronder ook mijn gehele verzameling aan Coasters. V.n.l.r, de Lift Roller Coaster, Tower Roller CoasterKnikker Roller Coaster,  Industrial Coaster. 

Groetjes Remco!

"Buildiy, bedankt voor deze kans!"

Bouw blog

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden geplaatst

Onze best sellers

Bespaar 22%
TuinhuisTuinhuis
Tuinhuis
€39 €49,95
Bespaar 16%
StoomtreinStoomtrein
Stoomtrein
€59 €69,95
Bespaar 13%
Knikker Roller CoasterKnikker Roller Coaster
Knikker Roller Coaster
€46 €52,95