Wat voor lijm, wax etc. raden wij aan?

De laatste tijd ontvangen wij veel vragen over de verschillende benodigdheden rondom het bouwen van de BuilDIY-kits. En, aangezien wij deze benodigdheden niet zelf verkopen, omdat deze ook gemakkelijk en bijna overal bij jou in de buurt worden verkocht, hebben wij een blog geschreven om het jullie wat makkelijker te maken.

Voor de houten kits is er eigenlijk geen lijm nodig is, omdat de houten stukjes simpelweg allemaal in elkaar passen.

Diverse BuilDIY-bouwers hebben ons laten weten dat wax vaak wél goed van pas komt, zodat de stukjes wat gemakkelijker in elkaar gaan.

Als je nou geen zin hebt om de deur uit te gaan in deze tijd (wat wij volkomen begrijpen natuurlijk), kun je in plaats van wax ook kaarsvet gebruiken. Dit werkt praktisch hetzelfde, lieten onze bouwers aan ons weten.

Om de BuilDIY huisjes, zoals bijvoorbeeld het tuinhuisje, te bouwen, hebben wij gemerkt dat een schaar, mesje, hout-lijm of Tacky Glue van extra waarde kunnen zijn.

Daarom hebben wij - mede dankzij onze trouwe BuilDIY Club-leden - een aantal verkooppunten gevonden waar jij jouw benodigdheden makkelijk en snel kunt halen:

De Albert Heijn:

Super gemakkelijk, omdat je het mee kunt nemen tijdens jouw dagelijkse rondje! Klik op deze link voor een foto van het product.

De Action:

Bij de Action kun je echt bijna alles kopen, en meestal is dit ook niet heel duur. Pattex houtlijm of Cre-ation hobbylijm is perfect voor jouw kit! 

Tip: sommige BuilDIY-bouwers haalden hier ook bijv. een liniaal, schaar, stanleymes, tang, penseel, schroevendraaier (kruiskop), knijpers (om de onderdelen aan elkaar vast te houden als de lijm droogt) en naald en draad vandaan. Dit is niet aanbevolen, maar kan in bepaalde gevallen van pas komen. Vooral als jij met wat extra eigen inbreng wilt komen.

Mocht je liever niet de deur uit willen, dan kun je eventueel op een hobby-webwinkel zoals Hobby-Koopjes en Modeltreinwinkel bestellen.

Wij hopen dat je door deze blog nu een beter beeld hebt van wat er handig en eventueel nodig is tijdens het bouwen van jouw kit.

Heel veel bouwplezier gewenst!

2 reacties

Léon van der Poel

Léon van der Poel

Als wax voor de clock heb ik een tube skiwax gebruikt. Tja, je moet wat ! Werkt fantastisch ! Lekker zacht met een stugharig penseel op de tandwiel tandjes en de aslagergaatjes aan te brengen. Resultaat : clock loopt ruim acht uur op één winding en mooi gelijk met mijn horloge.
Ook voor een groot krom tandwiel heb ik een oplossing gevonden : Met drie kleine houtschroefjes tussen de tanden vlak opspannen op een plaat betonplex. Dan het tandwiel kant voor kant lakken met houtlak. Dat nadrogen omdraaien en weer lakken, net zo lang dat die vlak blijft van z’n eigen.

Ron

Ron

Wat perfect werkt is secondelijm gebruiken. Het gelijmde deel is na drogen sterker dan de rest van het onderdeel. En je ziet er bijna niets van als je de houtdelen netjes op de breuk in elkaar schuift.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden geplaatst

Onze best sellers

Bespaar 22%
TuinhuisTuinhuis
Tuinhuis
€39 €49,95
Bespaar 16%
StoomtreinStoomtrein
Stoomtrein
€59 €69,95
Bespaar 13%
Knikker Roller CoasterKnikker Roller Coaster
Knikker Roller Coaster
€46 €52,95