Bouw Blog: Houten Hut van Wilma

Houten Hut: gebouwd door Wilma

Wij hebben onlangs een bericht geplaatst in de BuilDIY Club op Facebook om onze leden te vragen wie er geïnteresseerd is om een kit te bouwen en daarover een bouw-blog te schrijven. 

Hierbij meldde Wilma zich heel enthousiast bij ons de Houten Hut te maken. Wij hebben Wilma deze kit toegestuurd en zie hieronder het resultaat met daarbij tekst en uitleg over het bouwproces van de Houten Hut!

Ik heb ontzettend veel plezier gehad aan het maken van de hut. Ik had er op de BuilDIY website al verschillende keren naar gekeken maar toch steeds weer verder gescrold. Toch intrigeerde hij me wel!

Toen ik het bericht van BuilDIY zag in de BuilDIY club met de aanbieding om een gratis kit te krijgen en daar dan een bouw blog van te maken voor de BuilDIY.nl website, was ik natuurlijk heel erg enthousiast en meldde mij aan. Echter toen ik het bericht kreeg dat ik inderdaad was uitgekozen om er één te maken, werd ik toch wel wat nerveus. 

Ik ben immers een perfectionist en ben eigenlijk ook nooit tevreden over mn eigen gebouwde kits als ik ze net af heb, maar kijk ik er de volgende dag naar, dan denk ik oh... het valt wel mee en een week later denk ik:  Wauw… heb ik dat gemaakt? Haha!

Beginnen met het bouwen van de Houten Hut:

Bij het bouwen van de houten hut ben ik gewoon vanaf pagina 1 gestart en het hele proces pagina voor pagina doorlopen. 

Bij het verven van het hout zag ik dat er een aantal houten onderdelen krom waren getrokken. Ik heb de onderdelen op een aluminium plaat  bevestigd. De volgende dag was het meeste recht getrokken en ben ik verder gegaan.


Het dak wilde ik nog iets aanpassen en heb ik bekleed met ijsstokjes, wit geverfd en omdat het dak nog steeds wat krom was, een nachtje in de klemmetjes gezet op de aluminium plaat.
Het Bed 🛏️

Bij het maken van het bed, wilde ik ook laten zien hoe je handig ijzerdraad kaarsrecht kan krijgen met een liniaal en dat het niet zo een frustratie hoeft te zijn.  Vandaar dat dit filmpje iets langer duurt.

De kachel.

Misschien heb ik ergens overheen gekeken maar ik zag niets. Ik zou het prettig hebben gevonden als bij parts C6 C7 en C8 ook een lijntje zou zijn gemarkeerd hoe je de uiteinden schuin zou moeten afknippen om het exact op elkaar aan te kunnen sluiten. Nu is het gokken, passen en meten totdat je goed zit. Vond ik wel een dingetje.

Verlichting. 💡

Dit is voor veel mensen altijd een frustratie maar wat mij betreft kan er niet genoeg verlichting in zitten. Ik vind het superleuk om zelf dingetjes erbij te bedenken zoals ik bij Carls Groente & Fruitwinkel heb gedaan. Ik heb een filmpje gemaakt van het begin tot aan het eind. “Misschien gaat er dan een lampje branden”  haha.

Plantjes en kleine accessoires.

Ik wil me bij voorbaat verontschuldigen dat ik geen filmpjes of foto's heb gemaakt tijdens het maken van de plantjes bloemen en ander klein grut. Daar ben ik altijd zo mee aan het vechten dat de filmpjes gewoon te lang zouden duren.
Ik heb wel een overzichtsfoto gemaakt van de paar die ik heb gemaakt. Het waren er gelukkig niet veel.

Gedurende het bouwen ben ik verder niet echt tegen onoverkomelijke problemen opgelopen maar omdat ik op de BuilDIY Club website wel eens wat vragen tegen kwam, heb ik een aantal kleine filmpjes gemaakt van het proces en wellicht heeft iemand iets aan mijn tips.

Hoe gaat het plaatsen van de kachel in zijn werk zul je denken... bekijk hieronder even mijn filmpje waarin ik dit laat zien:

Al met al een hele leuke kit die mijns inziens wordt onderschat. Ik heb wel continu de neiging om er nog een extra border randje te maken en nog wat dingen toe te voegen. Mocht ik dat doen, zal ik daarvan nog een foto op de BuiDIY club zetten.

Ik wil jullie van harte bedanken voor deze kans en gratis kit en hoop echt dat jullie iets hebben aan hetgeen ik in elkaar heb geflanst. 

Groetjes Wilma!
"Ik heb ontzettend veel plezier gehad aan het maken van de Houten Hut."
Bouw blog

1 reactie

Wilma Swagers

Wilma Swagers

Wat hebben jullie er een leuke blog van gemaakt zeg… complimenten!!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden geplaatst

Onze best sellers

Bespaar 22%
TuinhuisTuinhuis
Tuinhuis
€39 €49,95
Bespaar 16%
StoomtreinStoomtrein
Stoomtrein
€59 €69,95
Bespaar 13%
Knikker Roller CoasterKnikker Roller Coaster
Knikker Roller Coaster
€46 €52,95