Bouw Blog: Lily's Veranda van Tessa

 

Lily's Veranda: gebouwd door Tessa

Wij hebben onlangs een bericht geplaatst in de BuilDIY Club op Facebook om onze leden te vragen wie er geïnteresseerd is om een kit te bouwen en daarover een bouw-blog te schrijven. 

Hierbij meldde Tessa zich heel enthousiast bij ons om Lily's Veranda te maken. Wij hebben Tessa deze kit toegestuurd en zie hieronder het resultaat met daarbij tekst en uitleg over het bouwproces van Lily's Veranda!

Lees onder de video verder voor de bouw blog van Tessa: 

30 maart, Lily’s veranda is binnen!

Het is super mooi weer dus ben ik buiten aan het werk. Maar toch ben ik te nieuwsgierig en neem een kijkje in de doos. Deze kit lijkt me best uitdagend en ook zie ik al dat ik goed moet lezen en kijken naar de instructies !

Vrijdag 2 april:

Na een drukke week heb ik dan eindelijk weekeind. Ik ga beginnen met lily’s veranda. Eerst alles op orde brengen. Heb de plantjes even in een aparte Zakje gedaan. En de rest van de zakjes zet ik in een bakje. Dan druk ik alle houtjes uit de vormen en ga ik even goed kijken welke ik moet verven, en daar start ik mee.

Alles geverfd, nu beginnen met de meubeltjes en plantjes. Normaal begin ik met de ombouw van het huisje maar omdat deze net geverfd zijn moet dit even wachten. Ook het eerste meubelstuk moet even wachten omdat dit nog nat is. Na een middagje prutsen aardig wat onderdeeltjes in elkaar. Intussen ook de andere zijde van de panelen en onderdelen geverfd. Dat ligt te drogen op het aquarium want daar komt warmte vanaf en dus is het sneller droog. Aan het verven heb ik een eigen twist gegeven door met een spons te dippen op het hout. Dit geeft een effect alsof de muren gestuukt zijn.

Zaterdag 3 april.

Na het eten de spulletjes weer even voor de dag gehaald. Paar leuke schilderijtjes gemaakt en wat bakjes. Ik moest een soort van muurtje zien te maken met baksteentjes. Precies gedaan zoals de beschrijving maar toen dat klaar was zag het er bot gezegd niet uit! Dus heb ik de bruine glimmende verf gebruikt en er over heen gedaan. Ook heb ik het eerste onderdeel die ik eerst niet kon maken omdat de verf nog niet droog was , in elkaar gezet.

Zondag 4 april 1e paasdag!

Eventjes nog een paar dingetjes maken. Heb de parel van de veranda in elkaar gezet, namelijk de gele stoel. Dit ging best soepel. Maar omdat de lijm door de stof heen kwam heb ik de hele handen onder de lijm. Verder met de vloerlamp. Hier gebruik ik seconde lijm bij. Dit omdat de materialen die ervoor gebruikt worden slecht blijven zitten met de lijm die er bij zit. Na alle deeltje verzameld te hebben. Wilde ik het draad op meten om af te knippen maar om een magische redenen is mijn liniaal verdwenen.. dus zoektocht naar de liniaal.

Na de zoektocht naar de liniaal die uiteindelijk tussen de kussens van de bank lag. Weer verder gegaan. Ben echt wel blij met de meester tip om secondelijm te gebruiken voor metaal en de rubberen draadjes. Ik ga als een speer! De kat geniet er ondertussen ook bij in de kartonnen doos.

Dinsdag 6 april.

Na een dagje werken, daarna alle dieren voeren en ons zelf voeren. Maar weer is verder met de veranda. Al heel wat spulletjes gemaakt. Nu begin ik met de gitaar ook een leuk onderdeeltje van deze kit. De gitaar heeft ook echt snaren.

Woensdag 7 april.

Ben wat laat thuis van het werk. Maar kan het niet laten om een paar dingetjes te maken. Begonnen met de koptelefoon. Deze wordt gemaakt van wit stroomdraad. Heel voorzichtig met een schaartje het rubber eraf schuiven. Dit maak ik ook met seconde lijm vast. Dit zodat er geen draden te zien zijn van de lijm.

Donderdag 8 april.

En daar zijn ze de plantjes! Het meeste werk van deze kit. Ben begonnen met een bloembakje met gele bloemetjes en beetje gras. Dit moet je maken met het gekleurde papier. Dit knip je op maat en dan maak je er kleine knipjes in. Met het groene draad maak je de steeltjes. Klinkt heel eenvoudig maar jeetje wat een gepriegel. Maar super om te doen.

Zaterdag 10 april

Na een dagje werken maar weer verder. Het weer is slecht buiten dus heerlijk binnen bij de kachel. Ik ben begonnen aan een cactus. Deze zit leuk in elkaar. Eerst maak je alle draadjes aan elkaar. Daarna knip je groen papier op maat en dat 3 keer per stammetje. Je knipt er leuke vormen in en plakt deze aan elkaar om het draad.

Zondag 11 april

Mooie Zondag om even verder te gaan. Ik ben aangekomen bij het maken van de roosjes. Ik denk wel één van de lastigste bloemetjes van de kit. Ik heb deze eerder gemaakt bij het Tuinhuis en de Bloemenwinkel. Dus wist nog hoe het moest. Maar door middel van een filmpje heb ik dit geleerd. Wel maak ik aan de boven kant een klein haakje zodat ze er niet telkens afglijden.

De bakjes met onderdeeltje raken al aardig vol. Ik begin wat ongeduldig te worden omdat ik zin heb aan het opbouwen van het geheel.

Maandag 12 april.

Even weer een avondje prutsen. Het gaat lekker. Ik ga als een speer met de plantjes. Alle plantjes zijn nu af nog een paar laatste onderdeeltjes en dan beginnen met opbouwen.

Dinsdag 13 april.

De laatste bladzijde bereikt. Een paar kleine onderdeeltjes voor ik begin aan het opbouwen van de veranda.

Normaal doe ik dit altijd in het begin om de spulletjes gelijk kwijt te kunnen. Nu heb ik het andersom gedaan. Ondertussen zo ver gekomen dat ik de spulletjes in de meubeltjes heb gelijmd. Morgen avond maar een begin maken aan het opbouwen.

 

Woensdag 14 april:

En ja hoor eindelijk het leukste het opbouwen. Maar eerst de lamp, wat een pruts werkje is dat altijd. Na een hoop onbekende woorden en 2 keer over nieuw is het gelukt het lampje brand. Ook heeft de kat weer plaatst genomen bij het bouwwerkje. 

Eerst moet ik de muren allemaal beplakken met het juiste behangetje. Ik kies altijd voor om het origineel te gebruiken. Dat vind ik het mooist. Al een aantal meubeltjes kunnen plaatsten maar het is half 11 dus laten we maar is stoppen. 

Donderdag 15 april:

Even weer een avondje prutsen. Langzaam begint het vorm te krijgen. Dit is wel het leukste om te doen de meubeltjes en plantjes er in lijmen. 


De bloemetjes worden buiten gezet. Ik heb 1 stap over geslagen, dat is het uitknippen van de blauwe bloemetjes en groene blaadjes . Dit omdat ik bang ben ze kwijt te raken. Morgen avond ga ik dit doen en dan kan ik zeggen dat lily’s veranda klaar is. 

Zondag 18 april:

Ik had de planning om de bloemetjes de dag erna te maken. Maar heb het verschoven naar vandaag. Het is een heel geknip, maar de bloemetjes zijn klaar! Het jammere aan de bloemetjes was dat de opdruk aan voor en achterkant scheef was dus kreeg je witte randjes. Maar zodra je er een bloemetje van maakt valt het niet op.

 

"Lily’s veranda is een leuke kit om te doen. Veel uitdaging en hij is niet al te makkelijk."

Het eind resultaat mag er wezen!!Bouw blog

1 reactie

Wilma Swagers

Wilma Swagers

Jeetje Tessa. Hartstikke leuke blog.. nu weet ik zeker dat die ook op mn verlanglijstje komt..

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden geplaatst

Onze best sellers

Bespaar 22%
TuinhuisTuinhuis
Tuinhuis
€39 €49,95
Bespaar 16%
StoomtreinStoomtrein
Stoomtrein
€59 €69,95
Bespaar 13%
Knikker Roller CoasterKnikker Roller Coaster
Knikker Roller Coaster
€46 €52,95