Bouw Blog: Steampunk Robot van Shari

Steampunk Robot: gebouwd
door Shari

Wij hebben onlangs een bericht geplaatst in de BuilDIY Club op Facebook om onze leden te vragen wie er geïnteresseerd is om een kit te bouwen en daarover een bouw-blog te schrijven. 

Hierbij melde Shari zich bij ons om de Steampunk Robot te maken. Wij hebben haar de kit toegestuurd en zie hieronder het resultaat met daarbij tekst en uitleg over het bouwproces van de Steampunk Robot!

                    Lees onder de video verder voor de bouw blog van Shari
Deze level 4 Steampunk Robot was een leuke nieuwe uitdaging.

In het pakket vind je de onderdelen die je nodig hebt, lijm, een kleine schroevendraaier, het bouwplan, stokjes van verschillende afmetingen, een lichtje, doorzichtige folie en natuurlijk het mechanisme voor de muziek.

Het bouwproces verloopt als volgt: 

Je bouwt als eerste beide armen, daarna beide benen en later het borststuk.

Bij de armen en benen heb ik maar 1 moeilijkheid ervaren en dat waren de stokjes van verschillende afmetingen. Ik vond het in het begin moeilijk om te weten welke ik moest gebruiken maar in de set van de onderdelen zit een klein meetlatje waar je dit mooi kan afmeten.

"In de set van de onderdelen zit een klein meetlatje waar je dit mooi kan afmeten."

Het borststuk zelf vond ik iets moeilijker. Hierbij is er een stap waarbij je uit de folie een hart moet knippen wat op het plan zelf niet heel duidelijk wordt afgebeeld. Verder is het niet heel eenvoudig om de verschillende onderdelen in elkaar te klikken zodat ze blijven zitten. Ik heb dus redelijk vaak de lijm gebruikt waarmee de onderdelen goed op zijn plaats blijven zitten.
Na het afwerken van de robot ontdekte ikzelf dat de robot niet op zichzelf kan rechtop staan dus je moet de robot ergens tegen kunnen zetten.

Om het lichtje binnenin het hart aan te steken is het aangeraden de kleine schroevendraaier bij te houden. Anders kan je er redelijk moeilijk aan.

Veel succes en bouwplezier bij deze super leuke Robot!

- Groetjes Shari!

"Je bent nooit te oud om te bouwen of knutselen. BuilDIY's kits zijn dan ook geschikt voor alle leeftijden."

Bouw blog

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden geplaatst

Onze best sellers

Bespaar 22%
TuinhuisTuinhuis
Tuinhuis
€39 €49,95
Bespaar 16%
StoomtreinStoomtrein
Stoomtrein
€59 €69,95
Bespaar 13%
Knikker Roller CoasterKnikker Roller Coaster
Knikker Roller Coaster
€46 €52,95