Bouw Blog: Mini Stoomtrein met Wagon van Irene

Mini Stoomtrein met Wagon: gebouwd door Irene

Wij hebben onlangs een bericht geplaatst in de BuilDIY Club op Facebook om onze leden te vragen wie er geïnteresseerd is om een kit te bouwen en daarover een bouw-blog te schrijven. 

Hierbij meldde Irene zich bij ons om de Mini Stoomtrein met Wagon te maken. Wij hebben Irene de kit toegestuurd en zie hieronder het resultaat met daarbij tekst en uitleg over het bouwproces van de Mini Stoomtrein met Wagon!

Lees hieronder de bouw blog van Irene's Mini Stoomtrein met Wagon:

In het kort:

Bouwduur: 5/6 uur
Ervaring nodig: Nee
Waxen: Nee
Schuren: Heel af en toe (zit mini velletje schuurpapier bij)
Leuk?: Jaaa!

Tip: van veel stukjes zijn reserve onderdelen mee geleverd (D21, C2, C39 + alle mini stukjes). Schrik dus niet te erg mochten deze per ongeluk breken tijdens het proces of er schiet er eentje de kamer in.

Jaaaa, daar is het pakketje aangekomen! We kunnen gaan bouwen! Al eerder heb ik de koets gemaakt en momenteel ben ik bezig met het tuinhuisje. Deze laatste kost aardig wat tijd en daarom is het ideaal om even een houten kit tussendoor te bouwen: de “Mini Stoomtrein met Wagon”.

Het belangrijkste van het hele bouwproces is eigenlijk héél goed de stappen volgen in het instructieboekje, en dat is bij de stroomtrein ook zeker het geval. Je merkt heel goed wanneer iets vastzit, en wanneer je hier niet helemaal zeker van bent dan zal je het waarschijnlijk beter moeten aandrukken.

In de eerste stap van dit bouwwerk begin je meteen met het onderste en stevigste deel van de trein. Neem hier dus echt goed de tijd voor om het aan te drukken en ervoor te zorgen dat het een mooi, stevig geheel wordt! Anders zullen later de wielen niet goed vast blijven zitten en heb je er eigenlijk constant last van (tip van de ervaringsdeskundige!).

Het volgen van de stappen gaat aardig prima en al snel zie je je trein groeien! Bij stap 6, onderdeel C2, ging het helaas even mis: een gebroken stukje! Bij de volgende stap stond dan ook een uitroepteken met dat je de stap voorzichtig moet uitvoeren. Voor mij helaas net te laat maar gelukkig was het geen ramp en bleef het onderdeel stabiel genoeg.

Het plaatsen van onderdeel C6 was wel het moeilijkste van allemaal. Dit vergt erg veel precisie en eigenlijk ook super dunne vingers. Ik heb af en toe een tang gebruikt om onderdelen goed aan te kunnen duwen, ook vanuit de binnenkant. Na onderdeel 8 merkte ik dat het wel even genoeg was, dus om te voorkomen dat ik meer foutjes ging maken, liet ik het nu voor wat het was!

Vol enthousiasme begon ik de volgende dag weer met bouwen. De laatste stapjes van de trein zijn allemaal goed te doen. Bij mij viel alleen onderdeel D22 eruit wanneer ik D10 erop zette maar dat is verder geen probleem. Sommige stukjes moet je echt goed aanduwen, wat soms best eng is. Maar dat maakt het wel extra leuk als het stukje daarna goed op zijn plaats zit!

Het doel is natuurlijk een Stroomtrein met Wagon, dus nu is het de taak om de wagon te bouwen. Deze is ook heel leuk, en vooral stap 16 is uitdagend! Hiervoor heb je aan twee handen en tien vingers eigenlijk niet genoeg. Onderdeel B7 lijkt op het eerste gezicht wat té los te zitten, maar later blijkt dat dit een bewegend onderdeel is als laadklep! En dan tenslotte, stap 18 was mijn echte favoriet: het aan elkaar koppelen van de trein en de wagon met een super schattige koppeling.

Ik heb enorm genoten van het bouwen! Nu ga ik weer verder met mijn Tuinhuis want de Studeerkamer zit ook al zo lang op zijn beurt te wachten!

Groetjes Irene!

"Ik heb enorm genoten van het bouwen!" 
Nu ga ik weer verder met mijn Tuinhuis want de Studeerkamer zit ook al zo lang op zijn beurt te wachten!

Bouw blog

1 reactie

H Wit

H Wit

Bij de bouw van de mini stoomtrein met tender heb ik sommige deeltjes toch moeten lijmen, daar ze loslieten, bijv. bij de wielen, verder mooi spul. Groet,
Henk

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden geplaatst

Onze best sellers

Bespaar 22%
TuinhuisTuinhuis
Tuinhuis
€39 €49,95
Bespaar 16%
StoomtreinStoomtrein
Stoomtrein
€59 €69,95
Bespaar 13%
Knikker Roller CoasterKnikker Roller Coaster
Knikker Roller Coaster
€46 €52,95